Darmowa dostawa od 50,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Olej z rokitnika syberyjskiego 250ml
Nowość

Olej z rokitnika syberyjskiego 250ml

  • Zawiera flawonoidy, garbniki, związki fenolowe
  • A, C, E, K, B1, B2, B6
  • kwasy tłuszczowe omega-3, omega-6, omega-7
  • krzem, fosfor, wapń, magnez, żelazo czy nienasycone kwasy tłuszczowe (kwas lipokenowy)
109,00 zł
brutto / szt.
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy
Darmowa dostawa do paczkomatuWięcej informacji
Smile - dostawy ze sklepów internetowych przy zamówieniu od 50,00 zł są za darmo.
Kupujesz i dostawę masz gratis!
dostawy ze sklepów internetowych przy zamówieniu za 50,00 zł są za darmo.
Darmowa dostawa obejmuje dostarczenie przesyłki do paczkomatu

Olej z rokitnika syberyjskiego, zawiera on wiele substancji prozdrowotnych:

  • flawonoidy
  • garbniki
  • związki fenolowe
  • A, C, E, K, B1, B2, B6
  • kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6
  • krzem, fosfor, wapń, magnez, żelazo czy nienasycone kwasy tłuszczowe (kwas lipokenowy)
  • zawiera wysokie stężenie kwasu tłuszczowego palmityno-oleinowego – Omega-7

 

Wartości odżywcze w 100 ml:

Wartość energetyczna 3700 kJ/900 kcal
Tłuszcz 100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone
10 g
0  g
0  g
Węglowodany 0 g
Cukry 0 g
Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól 0 g

 

Olej z rokitnika syberyjskiego, zawiera on wiele substancji prozdrowotnych:

  • flawonoidy
  • garbniki
  • związki fenolowe
  • A, C, E, K, B1, B2, B6
  • kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6
  • krzem, fosfor, wapń, magnez, żelazo czy nienasycone kwasy tłuszczowe (kwas lipokenowy)
  • zawiera wysokie stężenie kwasu tłuszczowego palmityno-oleinowego – Omega-7

 

Według ogólnodostępnych informacji olej z rokitnika syberyjskiego może wykazywać następujące właściwości:

  • pomaga przy dolegliwościach układu pokarmowego
  • pomaga w leczeniu zgagi i wrzodów żołądka
  • posiada właściwości antyoksydacyjne i antynowotworowe
  • wpływa korzystnie na funkcjonowanie układu krążenia
  • obniża poziom cholesterolu, glukozy i ciśnienia krwi
  • spożywanie oleju korzystnie sprzyja profilaktyce choroby niedokrwiennej serca
  • posiada działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne: pomaga w leczeniu aft, zapaleniu spojówek
  • wspomaga leczenie choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy i stanów zapalnych błony śluzowej  układu pokarmowego
  • działa regeneracyjnie np. w oparzeniach, odmrożeniach, bliznach
  • zapobiega miażdżycy
  • wygładza skórę i wyrównuje jej koloryt
  • zmniejsza zmarszczki
  • zapobiega wypadaniu włosów, rozdwajaniu się końcówek

 

W kosmetyce polecany jest:

  • do cery łuszczącej się, zniszczonej, suchej, podrażnionej
  • do cery dojrzałej, ponieważ wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe, a także poprawia koloryt skóry
  • przy wypadaniu włosów
  • przeciwłupieżowo oraz w poprawienia stanu włosów – dodając im połysku
  • jako naturalny filtr przeciwsłoneczny, dodaje się go do kosmetyków chroniących przed promieniowaniem UV
  • w leczeniu blizn potrądzikowych i pourazowych – można stosować bezpośrednio na skórę

 

W kuchni:

  •  jako dodatek do sałatek i surówek
  • do pieczywa
  • do warzyw i owoców
  • do świeżo wyciskanych soków i przecierów owocowo-warzywnych
  • do past np. kanapkowych
  • do pesto

 

Oleju z rokitnika nie powinny spożywać osoby cierpiące na stany zapalne trzustki, wątroby oraz kamicę żółciową i ostre zapalenie woreczka żółciowego.

 

Prezentowane tu treści przeznaczone są wyłącznie do celów informacyjnych. Nie są to porady medyczne, i nie mogą być tak rozumiane ani interpretowane jako takie. Informacje odnoszące się do kwestii zdrowotnych nie zastępują specjalistycznych porad medycznych.

Pojemność: 250 ml

Sposób przechowywania:
Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce w temperaturze 5-25°C. Chronić przed promieniami słonecznymi, chronić przed dziećmi. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Nie przekraczać daty minimalnej trwałości umieszczonej na opakowaniu.

Olej może zawierać naturalny osad.

Symbol
PF_olej_rokitnik_250ml
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.88 / 5.00 112 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2022-11-28
Bardzo miła obsługa,jestem mega zadowolona .polecam!!!
2022-10-28
Wszystko ok, szybka wysyłka

Dbamy o Twoją prywatność

Nasz Sklep wraz z Zaufanymi Partnerami przetwarza Twoje dane osobowe zbierane w Internecie np. IP Twojego urządzenia oraz informacje zapisywane za pomocą technologii służących do ich śledzenia i przechowywania, takich jak pliki cookies, sygnalizatory www lub innych podobnych technologii.

Pliki cookies wykorzystywane są w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności, a także w celach analitycznych, marketingowych, oraz aby dostosować treści do Twoich preferencji i zainteresowań w tym także do wyświetlania spersonalizowanych treści (reklamowych) oraz do poprawnego działania strony internetowej. Warunki przechowywania lub dostępu do cookie możesz określić w Twojej przeglądarce.

Klikając „ZGADZAM SIĘ, CHCĘ PRZEJŚĆ DO STRONY” wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki oraz na dostosowanie treści na stronie naszego Sklepu do Twoich preferencji, a także w celach statystycznych i marketingowych, w tym do wyświetlania spersonalizowanych treści (reklamowych). Zgodę możesz wycofać w dowolnym momencie poprzez usunięcie plików cookies z przeglądarki z danego urządzenia końcowego.

Jeżeli klikniesz „NIE WYRAŻAM ZGODY” - nie będzie możliwe wejście na stronę Sklepu.

NIE WYRAŻAM ZGODY
ZGADZAM SIĘ, CHCĘ PRZEJŚĆ DO STRONY
pixel